Tuesday, October 25, 2011

Ni ruMah ke PeTi aiss???



SUAMI :  Sayang....jom amek gambar!...sejuk lah..

ISTERI: hah???...








Nak comment??..dialu-alu kn..Time kaceh!

Sunday, October 23, 2011

SAat idaman kalbu!..hancurrr

Salam..

Hari ini dapat satu berita gumbira dari SPA..lama gegile menunggu saat ini...ingin mewarisi pekerjaan arwah abah..walaupun memg x kompem pun lg dapat...hihi...x kesah lah..janji aku heppy...






TAPI....TETAPI...BUT...









Macam mane nak buat ujian fizikal dengan perut memboyot macam ni...bia la betikkk....


1. Memanjat Tali.
    Ketinggian 16 kaki/4.75 meter
2. Mengangkat Pemberat
    Lelaki - 54 kilogram
    Wanita - 46 kilogram
3. Menjulang dan Menegakkan Tangga
    Tegak 90 Darjah
4. Memanjat Tangga Penyelamat
    Ketinggian 16.5 Meter



Baby OH Baby...mampu kah kita???... 



Nak comment??..dialu-alu kn..Time kaceh!

Thursday, October 20, 2011

Update status Baby....yeahhh

Salam.


Hari ni sudah masuk 20 oct 2011 umur kandungan saya meningkat minggu ke minggu. Minggu ni umur baby dah masuk 16 minggu dalam kandungan..wahh excited giler ye si bakal ibu ni..jadi..nak dijadikan cerita..selepas 1 bulan di korea..hari ini baru dapat buat monthly medical checkup for my little baby ni..sebabnya nak kene tunggu alien card (alahh..bahasa senangnye foreigner I.C) siap..Then..kene buat insuran untuk memudahkan/meringankan beban bayaran semasa di hospital..kalau x de insuran..bayaran checkup boleh mencecah 200 000 won = rm 600 (memamg boleh botak kepala si suami..hihi)..tp x kisah la kn sbb da lame tunggu nk tgk keadaan baby..soo..mahal sikit pun x pe..hihi 





Tapi..kalau dah name nye NOOR HAZIELA..memang x boleh lari dari masalah kn..ade je problem..insuran pulak x boleh nak buat sbb STATUS VISA: F3..after 3 months br boleh buat..aish..memg sakit hati..x pasai2 ade status tu dlm visa saya kn.. xpe2..abaikan perkara2 yang x menghapikan ni ye..Jadi..nak x nak..terpaksa lah kami ke hospital tanpa insurannya (x kisah lah..sbb..bukan saya yg kene bayar..hihi)....Hospital pilihan kami berdua 'SOON WOMEN HOSPITAL' di Jangjeon..1 station dari rumah..soo..dekat je la..=)






Hospital ni memang exclusive & canggih...Dctr pun boleh ckp english..jadi, x perlu la kiteorang ternganga nnt..hihi..Setiap pesakit akan di bagi MOM'S DIARY & memorette pendrive..so, x payah nak print2 gambar lagi...=D..Time scan baby memang excited giler okay!...berdebau2 nak tgk perkembangan baby..lepas dctor cakap everything is ok & normal..memg rase lega yg amat...lagi best..dpt tengok baby dalam posisi 'bertakbir'..subahanaallah...doctor tu pun mcm x percaya..selalunya tangan baby ni duk gerak merata2..hihih..petanda dapat anak soleh/solehah..insyaallah...aminnn =)..x percaya???...cuba teliti dalam video ni..





p/s: maap ye..berjela2 lak cerita nya..hihi...adioss...=D

Nak comment??..dialu-alu kn..Time kaceh!