Thursday, December 13, 2012

Daejeon, Jumaat, 7 Dec 2012


Assalamualaikum

Ini story mory hari minggu yg lps..ingt nk update terus..tp masih tahap baby lagi nk guna ipad4 utk update blog.. Cerita nya misi mengejar salji di daejeon..kenapa nk mencari smpai ke sana??..sbb nye Busan ini terkenal dgn tempat yg sejuk & x bersalji..kenapa ek?..because..Busan ni tepi laut & berangin..sbb tu x brape ade salji..kalo ade pun light2 aje..

Tapi..nk di jadi kn cerita..kuasa allah SWT ..busan dihujani salji pada hari jumaat tu..lebat kot!..& mengikut penduduk asal busan..last busan salji mcm ni adalah 5 tahun yg lps..bayang kn betapa gembiranye mereka..kanak2 menjerit2..semua keluar bermain salji..1st salji pada tahun ni kot..tu yg excited..ok..habis cerita psl busan..

disebabkn salji tebal di daejeon & utk keselamatan, kami setuju nk naik KTX  je kesane...penginapan disponser sepenuh nya oleh abg siddiq & kak syikin..hihi..sebenarnye berkampung di rumah mereka selama 3 hari 2 malam..layan memg superb beb!..1st class..hihi..


 




 














ape yg bez time2 winter ni?...salji yg halus mulus & lembut..kesejukan & otot dagu mengeras..& yg paling penting..muka akan kelihatan gebu & mulus gituuuuuu...hahaha..x caya?..try letak muka dlm peti ais atas selama sejam..tgk la hasil nya...hihihi


kesimpulan: Memang bez main salji..tp harus diingat wajib la hati2..ramai da yg patah kaki-tangan gara2 salji ni..ok lah ..panjang giler entry kali ni..bye u all... 



Nak comment??..dialu-alu kn..Time kaceh!